Lean en Duurzaam Produceren

Menu

AP Nederland

AP Nederland is gespecialiseerd in seriematige draad- en kabelassemblage, apparaten- en besturingskastenbouw, assemblage van mechanische producten en het produceren van OEC energielijsten (PDU's). In nauwe samenwerking met tal van opdrachtgevers worden verschillende producten via productielijnen en volgens specificatie van de klant geassembleerd. De interventie richtte zich voornamelijk op de panelenbouw.
close

Doel van de interventie

Implementatieplan opzetten met 40 % reductie van de doorlooptijd binnen het mechanisch bewerken, voor februari 2017.

Implementatieplan opzetten om de afvalscheiding te optimaliseren binnen de productieafdeling ter ondersteuning van de duurzaamheidsimpact van AP Nederland, voor februari 2017.

Wat gedaan

Analayse gemaakt van de paneelafdeling, ondersteund met visgraatdiagram, 7 wastes en 5 why

Resultaat

Na het in kaart brengen van de productieafdeling is naar voren gekomen dat hier van de doorlooptijd 43% uit wachttijd bestond. Dit ging ten koste van de tijd voor het assembleren en het testen van de paneelbouwkasten. Tevens werd het afval niet goed gescheiden. Voor AP Nederland is een verbeterde indeling van de panelenbouw en tevens een duurzamer geoptimaliseerde afscheiding over de gehele productieafdeling ontworpen.

Klik op onderstaande video voor meer toelichting